Wie kiest voor Bel Mundo, kiest voor duurzaamheid

Restaurant Bel Mundo maakt deel uit van Atelier Groot Eiland vzw, een organisatie in de sociale economie. Hier gaan lekker en gezond eten samen met duurzaam ondernemen. De biologische groenten die we serveren worden geoogst door mensen in arbeidszorg in onze 1500m2 grote moestuin. Onze daktuin op de slachthuizen levert –door het micro-klimaat dat er heerst- mediterrane groenten. We werken uitsluitend met lokale producenten, ook voor onze drankkaart. Wij werken dagelijks met voedseloverschotten van de vroegmarkt of uit de supermarkt. 

De ploeg van Bel Mundo bestaat uit mensen in opleiding. Ze zijn werkzoekend en gemotiveerd om als keuken- of zaalmedewerker aan de slag te gaan. Ook in het Nederlands scholen de kandidaten zich elke dag bij met de hulp van een taalcoach. Onze mensen bouwen hier verder op wat ze leerden bij Bel’O. Hier doen ze ook ervaring op als zaalmedewerker en verdiepen ze hun technieken in de warme keuken. Ze leren hier wat is om ’s avonds of op zondag te werken zodat hun opleiding een realistische weergave is van de echte wereld van de horeca.

De volledige inrichting van het restaurant werd door onze schrijnwerkerij Klimop gemaakt van gerecycleerd palettenhout. Deze meubels zijn hier ook te koop.